søndag 21. juni 2009

Scones

Det er som oftest vanskelig å stille med ferske bakervarer til frokost, med mindre man liker å stå fryktelig tidlig opp, eller spise ekstremt sen frokost. De aller fleste brød og rundstykker skal jo heve så innmari - en halvtime her og en halvtime der og vips, så kommer du ikke under to timer. Men her er en av de mange, mange fine tingene med scones: de lages uten gjær og trenger derfor ikke å gå gjennom alle disse prosessene. Så i går kunne jeg stille med disse godbitene til frokost. Sammen med hjemmerørt jordbærsyltetøy og sterk kaffe var det rett og slett en utrolig deilig start på dagen! Godt var det også at vi har såpass liten leilighet at det bare var å velte seg fra spisebordet og over i sofaen etter endt frokostgilde...

Oppskriften fant jeg på http://www.mineoppskrifter.no/, og så tilpasset jeg den litt. Her er den:
Ca 75 gram smør
5 dl siktet hvetemel
3-4 dl sammalt, fin hvetemel
To små beger med youghurt naturell
2 dl melk
0,5 dl sukker
2 ts bakepulver
Ca 100 g nøtter
En del rosiner
Revet skall av en appelsin + litt av saften

Hakk nøttene og rist dem litt i tørr panne. Bland mel, sukker og bakepulver og smuldre smøret i blandingen. Bland så alt sammen. Deigen blir klissete. Lag to store, halvflate boller og del i fire. Stek på 210 grader i 20 minutter eller så, til de er gjennomstekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar