søndag 28. mars 2010

Sammensydd sjal

Det har vært litt dårlig med blogging i det siste - kombinasjonen av Prosjekt Flytting, med dertil hørende dårlige fotoforhold, dataproblemer og en litt laber strikkeproduksjon har gjort det glissent med innlegg. Men nå har jeg i hvert fall fått hjelp - bister og motvillig, riktignok, men det står vel i stililngsbeskrivelsen til sånne datahjelpefolk? - til en midlertidig opprensking av datamaskinen, og fått fjernet det jeg i installasjonsøyeblikket trodde var en oppdatering av antivirusprogrammet, men som selvsagt viste seg å være et tulleprogram som la sin klamme, seige sirupshånd over hele maskinen og effektivt hindret de fleste programmer i å virke.
Så nå fikk jeg en ny giv, og tenkte å glede verden med å vise fram dette sjalet. Egentlig hadde jeg tenkt å forbigå det i stillhet; men så fikk jeg så entusiastiske komplimenter for det i går at jeg nærmest følte det som et svik om jeg ikke skulle dele denne smarte ideen med eventuelle andre strikkende lesere. For dette var veldig enkelt! Sjalet er strikket i Kittengarn og en tynn liten glitretråd på pinne 10. Jeg husker ikke hvor mange masker jeg la opp, men jeg strikket i hvert fall et rektangel på ca 100 x 40 cm eller deromkring.

Det ble et rart og ubrukelig stykke, og egentlig hadde jeg tenkt til å kaste det, men så kom jeg på at jeg kunne jo sy sammen hjørnene. Og det funket fint, for ikke bare ble det et luftig og varmt og hendig sjal, men det ble også en slags hals nesten, når man vikler det dobbelt rundt halsen, som på det nederste bildet her.

1 kommentar: