mandag 11. januar 2010

Bukseskjørt

Jeg mener å huske at det var populært en gang; bukser som var så vide at de så ut som skjørt og som gikk under betegnelsen bukseskjørt. Nå er det ikke det jeg har forsøkt å lage meg. Men jeg vil likevel si at resultatet av min radbrekking av bukser ved symaskinen må kunne kalles bukseskjørt, nesten med mer rett enn de opprinnelige bukseskjørtene, som egentlig heller burde kalles jukseskjørt. Nåvel. Jeg har i hvert fall prøvd, i riktig god miljøånd, å omskape gamle bukser til nye skjørt - med varierende hell. Det første så sånn ut:

Det ble jeg egentlig nokså fornøyd med. Jeg har brukt skjørtet en hel del - det er godt å gå i, fordi buksen jeg brukte var myk, vasket mange ganger og egentlig litt løs i fisken helt fra starten av. Nokså enkelt var det å lage også: jeg bare klippet av buksebeina og brukte avklippet til å lappe sammen det som manglet på et skjørt når jeg sprettet opp sømmene i beina.

Oppmuntret av det nokså vellykkede forsøket tenkte jeg at dette må jeg kunne gjøre enda bedre. Og endte opp med dette:


Som jeg fortsatt er ganske usikker på om man i det hele tatt kan gå med. I mitt hode ble det et nett og nydelig A-formet skjørt med spennende innslag av fint glinsestoff fra Grønland. I realiteten ble det et litt klumpete, sammenlappa, ubestemmelig plagg som ser ut som noe jeg har lånt fra en eller annen ...klovn. Så jeg får se: På en riktig god dag - eller kanskje en som allerede er svært dårlig, og liksom uansett er ødelagt - får det nok muligens luftet seg. Og kanskje går det seg til, på et eller annet vis. Eller kanskje bare venner jeg meg til det, og glemmer at det egentlig ser nokså rart ut. Det siste er nok mest sannsynlig. Miljøvennlig er det nå i hvert fall, uansett. Så kan trærne og gresset takke meg, der jeg går rundt og ser ut som klovnekvinnen Molly.


2 kommentarer:

  1. Spennende prosjekt! Jeg regner med at jeg får se det på?... nina

    SvarSlett
  2. Ja, du får nok det! Jeg skal bare samle mot først... Og vente til gradestokken viser litt mer skjørtevennlig temperatur :-)

    SvarSlett