tirsdag 10. november 2009

Det eneste fornuftige...

...man kan gjøre på denne tiden av året er å drikke kakao. Helst hjemme. Ute vet man aldri hva man får. Til alle kafeer og restauranter som har kakao på drikkemenyen: varm melk med sjokoladesaus i er ikke kakao!! Det er for søtt, for seigt, og sjokoladesausen har det med å synke til bunns, slik at toppen smaker melk, og bunnen bare saus. Søt, ekkel saus. For ikke å snakke om sånn hurtigpulver man rører ut i vann, men ingen med respekt for seg selv vil vel servere noe sånt.

Nei, kakao skal enten lages med ordentlig sjokolade, eller, slik jeg foretrekker det til daglig, av helse- og velferdshensyn - med melk, kakao og sukker.

Mammas regel for en kopp funker fint: én skje kakao, to skjeer sukker, gjerne brunt, og tre og en halv desiliter melk. Men det kommer an på kakaoen. Denne som jeg prøver å reklamere for på bildet her, uten noen form for økonomisk vinning, er så utrolig god at man godt kan øke mengden kakao til en raus, toppet skje, og gå ned på mengden sukker. Og så har jeg begynt å tilsette litt kanel, som både er sunt og deilig. Mmmm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar