Narvesen har begynt feiringen allerede, men den offisielle kanelbolledagen er ikke før 4. oktober. Jeg vil oppfordre folk til å holde seg litt til, - for så å feire dagen med å bake selv! Her er en enkel, veldig god oppskrift:
100 gram smør
2 dl melk
2 dl vann
6 ss sukker
1 ts kardemomme
ca 11 dl hvetemel
En pakke fersk gjær
Smelt smør, bland inn melk og vann og rør gjæren ut i lunken væske. Rør så inn sukkeret og resten av det tørre, pass på å holde tilbake litt av melet så deigen ikke blir for tørr. La deigen heve en halvtime. Kjevle så ut en leiv, smør på smørr og strø på en blanding av sukker og kardemomme. Skjær leiven i remser og snurr dem sammen. Hev på ny ca en halvtime. Stek på 240 grader i 5-7 minutter. Nyyyt!
Mmmm... Kjente at jeg ble litt sulten nå.
SvarSlettHvordan står det til? Selv har jeg glidd inn i studenttilværelsen. Mye å gjøre, men luksus med friheten det gir.
Hadde du orket å sende meg et par eksemplarer av siste blad. Fikk aldri sett hvordan resultatet ble.
Ekebergveien 29, 0196 Oslo.
Hils Nina og Bjørn.
Klem fra Stine (stineeriksen81@hotmail.com)