torsdag 8. juli 2010

Sommerlig fiskesuppe

Åh, noen ganger er det så jeg blir rent imponert over meg selv! Og tenker at Jamie Oliver skulle sett meg og blitt imponert han òg! I hvert fall da jeg mikset sammen denne friske, sunne, deilige suppen for noen dager siden. Oppskriften er helt og holdent fra mitt eget hode og er som følger:

Ingredienser:
  • Et beger rekekraft (ca 3 dl) (åh, tenk at jeg fikk meg til å koke kraft på skallene sist vi hadde reker! Og fryse den ned! Jeg skulle vært husmor på 50-tallet, sånn som jeg holder på!)
  • En boks kokosmelk (ikke av den lille fisletypen, men en god boks)
  • En purre
  • En halv sommerkål
  • Noen, for eksempel fire, stykker ørret / laks (gjerne frossenvarianten, det er så enkelt og hendig)
  • En knatt ingefær
  • En pose reddiker
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Sett på en kjele med vann og la fisken koke/trekke.

Skjær purren i skiver og brun i litt olje i en gryte. Hell på rekekraften og kok sammen. Ha i reddiker i biter, og finhakket ingefær. Tilsett kokosmelk og la koke litt. Tilsett så sommerkålen i biter. Ikke la det koke for lenge, men bare så kålen blir litt myk og fin. Krydre. Tilsett til slutt fisken, og voilà! Ferdig! Bon apetit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar