Etter at jeg tidligere i vår fra eksperthold fikk streng beskjed om å vinke farvel til mine venner kaker, kjeks, kakao, hvetebakst, honning, is, loff, vafler og resten av den søte, gode sukkergjengen, fordi de visstnok ikke var ekte venner som ville meg vel, men tvert imot sånne dårlige, som smiler vakkert mot deg det ene øyeblikket, for så å kaste seg over deg og bryte deg ned i det andre - har det vært nokså tomt i denne. (Ill. 1 Kakeboks.)
Men det skal det bli en slutt på! Forleden dag fikk jeg omsider ånden over meg, og jeg klarte også finne det jeg trengte av kjøkkenredskaper i vårt ellers svært minimalistisk utstyrte kjøkken (bakebolle, skje og stekeplate) til å lage noen lenge påtenkte knekkebrød. Som viste seg virkelig å være en kakeboks verdig! De ble rett og slett veldig gode, og jeg angrer på at jeg lagde halv porsjon (siden det var første gang jeg prøvde oppskriften) og bare fikk ett brett - disse kan man trygt lage to brett i slengen av! Oppskriften fant jeg, som så ofte, på http://www.dinmat.no/ men jeg kan jo gjenta den her, dersom det finnes andre der ute som vil fylle kakeboksen med noe litt sunnere enn ellers nå når bikinisesongen nærmer seg:
2 dl grov sammalt rug
2 dl lett kokte havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 ts salt
Bland alt, ha i 7 dl vann.
La røren svelle en halvtime.
Fordel røren tynt på to langpanner og stek på 180 grader i ca 50 minutter.
Fordel røren tynt på to langpanner og stek på 180 grader i ca 50 minutter.
OBS: Jeg fulgte denne oppskriften slavisk, og unnlot derfor å smøre brettet, for det står det jo ikke noe om. Jeg tror ikke det var noe sjakktrekk. Det var et svare strev å få løs den stive massen fra brettet. Jeg ga opp halvveis og lot det bli stående noen timer. Dermed ble det litt fuktig, så jeg måtte tørke de avskrapede kjeksene på rist i varmluftsovn etterpå. Jeg tror moralen er: smør bakebrettet, og få knekkebrødene over på rist etter at de kommer ut av ovnen, så går alt så meget bedre. Det skal i hvert fall jeg prøve neste gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar